21 Απριλίου, 2023/ Νέα

To Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης την Δευτέρα 10 Απριλίου, όπου τον υποδέχτηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας και ο διευθυντής ΚΔ και πρόεδρος ΔΣ του ΕΚΕΤΑ, Δρ. Δημήτριος Τζοβάρας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε σε πλήθος επιστημονικών εκθεμάτων και ενημερώθηκε για το επιστημονικό έργο του ΕΚΕΤΑ. Μεταξύ των ερευνητικών επιτευγμάτων που παρουσιάστηκαν ήταν το NeuroMkt, όπου ο Δρ. Ιωάννης Κομπατσιάρης, Διευθυντής στο Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ), ο Σπύρος Νικολόπουλος, Ερευνητής Γ’ και ο Κώστας Γεωργιάδης, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής παρουσίασαν τις βασικές εφαρμογές του έργου.

Ανάμεσα στις εφαρμογές που αναφέρθηκαν στην ενημέρωση του πρωθυπουργού, είναι η ανάλυση της απόκρισης του ανθρώπινου εγκεφάλου στα διαφημιστικά μηνύματα. Με αυτόν τον τρόπο, ερευνητές μπορούν να αξιολογήσουν την αποτελεσματικότητα των διαφημίσεων, μελετώντας την απόκριση σε διάφορα μηνύματα, προσαρμόζοντας τα μηνύματα για να επιτύχουν τη μεγαλύτερη δυνατή απήχηση στο κοινό.

Το NeuroMkt υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αντικείμενο του είναι η δημιουργία μιας Πολυτροπικής Διεπαφής Εγκεφάλου -Υπολογιστή που θα μας παρέχει την δυνατότητα εκτίμησης της Ψυχο-Συναισθηματικής Κατάστασης του Αποδέκτη ενός μηνύματος. Οι πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει σε λειτουργία τις εφαρμογές που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο του έργου και αφορούν την αξιολόγηση τόσο Στατικών όσο και Δυναμικών Διαφημιστικών μηνυμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης αφού συνεχάρη τους εργαζομένους και τη Διοίκηση του ΕΚΕΤΑ για το ερευνητικό τους έργο και τη σημαντική τους δουλειά, υπογράμμισε τη σημασία της έρευνας και του πραγματικού της αποτυπώματός στη βελτίωση της καθημερινότητας.

https://bit.ly/3KSVUWV
Share this Post